Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Επίκαιρα από τον Ελεύθερο Πολίτη

Εδώ και μέρες προσπαθώ κάτι να γράψω, κάτι να πώ αλλά τίποτα.. Ο κόσμος δεν θέλει να ακούει άλλο.. και τι να του πεις; ότι αργοπεθαίνει; τι να του πεις; να βγει να φωνάξει ΧΡΕΩΚΟΠΊΑ ; να του πείς ότι "μείνε εδώ που είσαι και θα σου τα πάρουν όλα"; ότι όπως και να έχει δεν θα έχεις δουλεία; ότι όπως και να έχει τα παιδιά σου θα ζήσουν χειρότερα; 


Από την άλλη όποια απόφαση και αν θελήσει να πάρει o Ελληνικός λαός (γιατί μόνο αυτός δικαιούται να αποφασίζει γιατί είναι ο μόνος που θα υποστεί τις συνέπειες ότι και να γίνει), είναι αυτός που θα  κάνει το restart. Μια επανεκκίνηση που θα γίνει ούτως ή άλλος.. 


Για μένα δεν είναι το πρόβλημα οικονομικό. Είναι εθνικό, κοινωνικό, ταξικό. 


Η Ελλάδα σαν πειραματόζωο σε ότι θα συμβεί στον κόσμο και στην Ερώπη, δοκιμάζεται. Δεν είναι τυχαίο που μέρη του λαού κρατών που μας χρηματοδοτούν διαδηλώνουν υπέρ μας. Αυτό το κάνουν επειδή ξέρουν ότι αύριο θα είναι η σειρά τους. Η Ελλάδα ήταν πάντα πρώτη στους αγώνες.


Ενώ η στάση μου είναι αντιμνημονιακή, θέλω να πώ πως θέλω την Ελλάδα στην Ευρώπη. Αλλά όχι σε μια γερμανοποιημένη Ευρώπη. Μπορουμε να κάνουμε ένα μαγικό κόλπο και μέσα απο συμμαχίες των λαών να τραβήξουμε μπροστά ώστε να ανατρέψουμε τις πολιτικές των ΑΓΟΡΩΝ; Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας πόλεμος. Μεταξύ ΑΓΟΡΩΝ και ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ. Ετσι καταργούνατι οι Δημοκρατίες. Επειδή οι ΑΓΟΡΕΣ δεν θέλουν ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Θέλουν σκλάβους για να κατακτήσουν τον κόσμο. Είμαστε πολεμιστές στον τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ξέρω αυτό ακούγεται κάπως. Όμως περνώντας τα χρόνια η Ιστορία θα το δείξει, θα το γράψει.


Εάν ο Έλληνας θέλει να κάνει αυτή τη στιγμή μια Ηρωική πράξη δύο είναι οι λύσεις. 

  • Να μείνει στην Ευρώπη και να κάνει συμμάχους  πολιτικούς και λαούς και να αποτρέψει την Γερμανοποίηση της Ευρώπης. Μπορούμε να κάνουμε την Ευρώπη "Ελληνική"; και δεν μιλάω Εθνικιστικά. Να δώσουμε το άρωμα στην ενωμένη Ευρώπη. το άρωμα του ΣΕΒΑΣΜΟΥ, ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΚΎΗΣ, ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, ΤΟΥ ΦΙΛΟΤΙΜΟΥ, ΤΗΣ ΤΙΜΙΟΤΗΤΑΣ. ΝΑ αφήσουμε τους άλλους λαούς να μας μάθουν  τί σημαίνει να σέβεσαι τον διπλανό σου, τα δικαιώματά του, τις ιδιαιτερότητες του κτλ. να σεβαστούμε το περιβάλλον που μας δίνει ΑΕΡΑ και ΝΕΡΟ να ζούμε. Εμείς άλλωστε έχουμε δώσει στην Ανθρωπότητα το ΝΟΥ μας. ΜΑθηματικά,Φυσική, Γλώσσα, γραμματική, συντακτικό, φιλοσοφία κτλ. Δώσαμε το εναρκτήριο λάκτισμα για την έκρηξη της τεχνολογίας και δεν μπορούμε να βοηθήσουμε έναν άνθρωπο που είναι σε αναπηρικό καροτσάκι και του κλείνουμε την ράμπα με το αυτοκίνητο. Όμως να μην δεχτούμε την εκμετάλλευση των ξένων. να πούμε ΟΧΙ στο ξεπούλημα της Περιουσίας μας. Ένα κτίριο που καίγεται στην Αθήνα, ένα δάσος στην Πελοπόννησο, ένα χάλκινο κόσμημα που κλέβεται από την  αρχαία Ολυμπία, μια δημόσια υπηρεσία κτλ δεν είναι κανενός Σαμαρά και Παπαδήμου κια Παπανδρέου. Είναι του Ελληνικού λαού. Τα αρχαία εκθέματα και η Τέχνη μας ανήκουν στην παγκόσμια κληρονομιά αλλά μας ανήκουν τα "Πνευματικά Δικαιώματα"  Θέλω να πιστεύω πως καταλάβατε τι θέλω να πω.. αν και έχω τόσα πολλά στο μυαλό μου που με πνίγουν.. 

  • Η άλλη λύση είναι  να φύγουμε απο την Νομισματική Ένωση (γιατί απο την Ευρωπαϊκή Ένωση μόνο οικειοθελώς μπορούμε να αποχωρήσουμε) και να κάνουμε πάλι απο τη αρχή αυτο το ριμαδοκράτος και να διαφυλάξουμε μέσα από την Ευρώπη την τύχη των άλλων λαών. Να μειώσουμε τον δημόσιο τομέα, να επανέλθουν πάλι τα Επαγγέλματα και τα Λειτουργήματα και να υπάρχει μια αξιοκρατία. Να εφαρμόζονται οι νόμοι, να μπαίνεις δύσκολα σε μία δημόσια θέση και να μην υπάρχει μονιμότητα σε όλους τους κλάδους. Να μορφώσουμε τα παιδιά μας και να μην τα εκπαιδεύουμε και να τα εξειδικεύουμε. Να είναι οι ανθρωποι μορφωμένοι και έξυπνοι και αν γίνουμε μια εσωτερικά ανταγωνιστική χώρα. Να αρχίσει η γεωργία να παράγει κτλ. Όμως άνθρωποι πολύ θα πεινάσουν, θα πεθαίνουν και γενικά για μερικά χρόνια δεν θα μπορούμε να εισάγουμε φάρμακα και καύσιμα. κτλ. Τα είπε και ο πρωθυπουργός και νομίζω ότι είναι από τις λίγες αλήθειες που ακούσαμε απο όλους αυτούς. Αυτοί δεν θελαν να πατήσουν την σκανδάλη στον κρόταφο του Ελληνικού λαού. Όμως δεν ξέρω αν την γλυτώσαμε.  Δεν ξέρω πως θέλουν να μας καταντήσουν οι αγαπημένοι μας εταίροι γιατί βλέπετε ότι θα πρέπει να υπάρχει και ένα παράδειγμα αποφυγής. Δηλαδή " Αν δεν κάνετε όσα λέμε, θα καταντήσετε σαν την Ελλάδα που πεινάει και δεν έχει τίποτα δημόσιο. Όλα τα έχουν πάρει οι δανειστές και δεν έχει τίποτα να εκμεταλλευτεί" , Καλώς ή κακώς είμαστε το εύκολο θύμα.. 

Όλα πρέπει να τα σκεφτούμε.. όλα πρέπει να τα ζήσουμε.. Όποια και αν είναι η εξέλιξη θα είναι ζόρικη.. πρέπει να κάνουμε το κουμάντο μας. Μαζέψτε τρόφιμα (ρύζι, φακές φασόλια, ζάχαρη , αλεύρι, κουβερτούρα, γάλα εβαπορέ και καρπούς, ελιές, αμύγδαλα, καρύδια κτλ, λάδι και κρασί, δευτερεύοντα προϊόντα, ξύλα, καύσιμα, ρούχα)

Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα και μην φοβηθούμε. Ο εγωισμός πληγώνεται που θέλουμε πολλά.. 

Ο Άνθρωπος μπορεί να ζήσει με πολύ λίγα. Γιατί ο ρόλος του Ανθρώπου δεν είναι "ΖΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΈΥΩ" .. Ο Ανθρωπος είναι άλλα πράγματα.. και οι παππούδες μας και οι προπαππούδες μας, μεγάλωσαν οικογένειες μέσα σε καλύβες, μέσα στα βουνά, χωρίς ζεστό νερό χωρίς ρεύμα, χωρις laptop, χωρις facebook και χωρίς κινητό τηλέφωνο. 

ΔΕΝ ΛΕΩ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΠΩΕ ΛΕΝΕ ΑΛΛΟΙ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΑΝΤΕΞΑΜΕ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ!! 

 ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΣΠΑΤΑΛΑΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΔΥΟ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΡΝΑΜΕ ΤΖΑΜΠΑ ΚΑΙ ΒΕΡΕΣΕ , ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΜΕ ΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. 

Θα τα πούμε πάλι.. 

Ελεύθερος Πολίτης