Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Διεκόπη η παρέλαση στο Ηράκλειο.Επισόδια σε Σύνταγμα,Θεσσαλονίκη,Πειραιά,Νέα Σμύρνη


Εισέβαλαν πολίτες στον αποκλεισμένο χώρο
Πριν καλά-καλά ξεκινήσει, διεκόπη η παρέλαση στο Ηράκλειο καθώς, αμέσως μόλις η μπάντα του δήμου πέρασε και παρατάχθηκε, ένα κύμα κόσμου επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και πετώντας αντικείμενα «εισέβαλε» στον αποκλεισμένο χώρο της παρέλασης. Οι αστυνομικοί απώθησαν τον κόσμο με χρήση χημικών, ενώ αυτή την ώρα ένας «πυρήνας» παραμένει στο ύψος της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ τα ΜΑΤ δεν επιτρέπουν να περάσει κανένας.

Ομάδες από την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, το Συντονιστικό Σωματείων Συλλόγων Γειτονιών, τη Λαϊκή Επιτροπή Κατσαμπά παραμένουν, με το σύνθημα «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία» να κυριαρχεί. Όσο για τους «επίσημους» αποχώρησαν ... κακήν κακώς...

Έκκληση απηύθυνε δια μικροφώνου ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος «να σεβαστούμε το λαό μας, την παράδοση και την ομοψυχία» και να διεξαχθεί η παρέλαση. Πολίτης κινήθηκε προς το μέρος του Αρχιεπισκόπου, προσπαθώντας να πάρει στα χέρια του το μικρόφωνο, φωνάζοντας κατά των πολιτικών. Η αστυνομία παρενέβη και ο άνδρας προσήχθη.
Εν τω μεταξύ, αλαλούμ επικρατεί στο κέντρο της πόλης, λιμενικοί παρεμβαίνουν στο έργο των αστυνομικών, με την κατάσταση να μοιάζει ανεξέλεγκτη. Κάποιοι εκ των «επισήμων» βρήκαν «καταφύγιο» στην περιφέρεια, ενώ ο κόσμος, ανήσυχος, παίρνει τα παιδιά του και φεύγει, ενώ οι ομάδες των διαμαρτυρόμενων πολιτών, με τα πανό τους ... παρελαύνουν!
 
Ένταση μετά την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη 
 
Διαπληκτισμοί πολιτών με αστυνομικούς
Ένταση σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, όταν πολίτες προσπάθησαν να εισέλθουν στην λεωφόρο Νίκης, στην παραλία, μετά το τέλος της παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Μέλη αριστερών ομάδων συγκρούστηκαν με τους Αστυνομικούς, οι οποίοι προσπάθησαν να τους αποτρέψουν.

Ένταση και στον Πειραιά 
 
Συνθήματα και πανό από μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Ένταση επικράτησε στην παρέλαση στον Πειραιά, όταν μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και καθηγητές ανάρτησαν πανό και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά των επισήμων που βρίσκονται στην εξέδρα.

« Κανείς δεν ζει με 400 ευρώ πάρτε την εξέδρα σας και φύγετε από εδώ» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι.

Διαμαρτυρίες στην παρέλαση της Νέας Σμύρνης 
 
Πολίτες σήκωσαν πανό κατά της κυβέρνησης
Εν μέσω διαμαρτυριών πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, στη Νέα Σμύρνη.
Οι πολίτες φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και σήκωσαν πανό.
 
Επεισόδια «με μέτρο» λόγω μέτρων 
 
Μικρές αντεγκλήσεις στο Σύνταγμα
Μια ελληνική εθνική επέτειος, αφορμή για διαμαρτυρία από Έλληνες, για την Ελλάδα. Τη σημερινή στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην Αθήνα, στην Λεωφ. Αμαλίας στο Σύνταγμα, μπόρεσαν να παρακολουθήσουν μόνο επίσημοι και όχι πολίτες, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός, λότω των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας της Αστυνομίας. Την ίδια ώρα, ομάδες πολιτών φώναζαν συνθήματα και προκάλεσαν ένταση, τόσο πριν, όσο και μετά την παρέλαση. Οι αστυνομικοί απώθησαν διαμαρτυρόμενους πολίτες γύρω από το Σύνταγμα, ενώ μικρή ένταση σημειώθηκε και στην οδό Βουκουρεστίου.

Επεισόδια σημειώθηκαν ακόμα σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως τη Χίο, το Ηράκλειο Κρήτης, τη Βέροια, την Πάτρα, τη Νέα Σμύρνη, τη Θεσσαλονίκη, και αλλού.

27 προσαγωγές και 3 συλλήψεις έκανε στην Αθήνα η Αστυνομία συνολικά.

Οι σημερινές εικόνες στην Αθήνα είναι πρωτοφανείς για μια εθνική επέτειο και δεν θυμίζουν σε τίποτε εορτασμούς της 25ης Μαρτίου, προηγούμενων ετών.